21 Haziran 2011 Salı

İskele Nasil kurulur

İskele Nasıl kurulur

İskele güvenli bir şekilde inşaat ya da boya işleri için yüksek olan bir yüzey üzerinde işçilere destek dikilir. ABD ve Kanada'da iskele veya boru evreleme en yaygın türü, çerçeve iskele bir binanın dışına dikilen bir çelik borudur. İskele tek katlı binanın üst seviyesine ulaşması için inşa edilmiş ya da bir gökdelenin üst katlarına kadar yüksek olabilir.

1
Iş için Suit. Iş eldivenleri ve çelik boru çerçeve ile çalışmaya başlamadan önce sert bir şapka giyin.

2
Temel hazırlayın. Eğer mümkün olduğunca iskele dik planı zemin seviyesi. Gerektiği gibi çerçeve iki tarafın son iki çelik taban yastıkları koyun.

3
Birinci bölümde durun. Bir yardımcı kilitleme pimleri ile taban yastıkları üzerinde çerçeve taraflardan biri standı ve bunun her iki taraf için parantez bağlantı var. Diğer çerçeve yan Ayağa kalk ve bu parantez ekleyin.

4
Stabilize ve bazlar destek. Her baz tampon altında 10 tahta ile 2 1-ayak uzunluğu yerleştirin. Yastıkları deliklerden 8 kuruş çivi çekiç ile altbilgi kurullarına taban yastıkları Nail.

5
Dengesini kaybeden ve düşen işçi önlemek için hazırlama düzeyinde stabilize. Üst platform destekleyen bir tahta Lay ve bir seviye ile kontrol edin. Herhangi bir dengesizliği düzeltmek için taban yastıkları ve çerçeve tüpleri arasında vidalı krikolar kullanın.

6
Işçi ve inşaat malzemeleri ağırlığını taşıyabilecek sağlam bir platform düzenleme. Alüminyum veya çerçeveli kontrplak katlı iskele üzerine kilit destekler mevcuttur. Tahta kullanılması halinde kereste güvenlik için Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü kılavuzlarını izleyin. Levhalar arasında bir inç daha fazla olan destek çubukları üzerine kalas yerleştirin.

7
Parmak panoları çalıştırın ve platformda araç ve işçi tutmak için korkuluk. Çerçeveleme taraf arasında ve kare uçları arasında uygun 4 uzunlukları 2 kesin. Platformun tabanında ayak duvara. Kadar platformdan Yer tırabzan 19 inç ve 42 inç. Bina ve iskele herhangi bir açılış arasında ek koruma raylar çalıştırın. Bağ teli # 18 ile Güvenli raylar ve ayak tahtası. California yasaları üzerinde 7 metre yüksekliğinde tüm iskele platformları için yerinde korkuluk gerektirir. Diğer devletler üzerinde 10 metre yüksekliğinde platformlarda parmaklıklar gerektirir.

8
Yerine işçiler çerçeveleri tırmanmaya sahip platformlara ulaşmak için merdivenleri kullanın. Sıkıca platform sonunda karşı bir merdiven yerleştirin ve tel çerçeve üzerinde sabitleyin.

9
Ikinci bir seviyeye hazırlama oluşturulması. İlk düzeyde açık çerçeve tüplerin üstünde bağlantı pimleri ayarlayın. Pimlerine bir çerçeve yan yerleştirin ve çatal iğne ile kilidi. Yardım eden elini size alt seviyesinden çerçeveleri ve parantez var. Bir takım üst düzey her iki ucunda çapraz parantez eklemek gibi yardımcı çalışın. Kadar ikinci ilk seviyesinden platform güverte veya kalas taşıyın. Eke dayalı parmak panoları, tırabzan ve ikinci platformu için bir erişim merdiveni.

10
Binanın karşı hazırlama güvenli. Iskele çerçeveleme için Duvar destekleri Kelepçe ve her 16 metre kadar binanın kare ve üzerinde her 16 metre içine çivi. Kablo bağları destek bina parantez yardım, ancak sadece parantez olarak kullanılabilecek kadar güvenli değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder