19 Mayıs 2011 Perşembe

iskele

Temel malzeme tüpler, Boru Kelepçeleri ve kalaslar vardır.

kompozit iskele filament naylon veya polyester matriks içinde cam elyaf boru yara kullanır rağmen Tüpler, ya çelik veya alüminyum vardır. çelik Eğer onlar da 'siyah' ya da galvanizli. Tüpler uzunlukları çeşitli ve 48.3 mm standart çap gelir. (1.5 NPS boru). tüplerin iki tür arasındaki başlıca fark alüminyum tüpler (1.7 kg / m / m 4,4 kg değil) ve aynı zamanda daha büyük bir esneklik ve hafiflik zorlamak için çok daha az dayanıklıdır. Tüpler genellikle 6.3 m uzunlukta aldım ve daha sonra bazı tipik ölçülerde kesilebilir.

Komiteler iskele kullanıcıları için bir çalışma yüzeyi sağlar. Onlar görmüş ahşap ve üç kalınlıklarda gel (38 mm (normal), 50 mm ve 63 mm) standart genişliği (225 mm) ve 3.9 m uzunluğunda bir maksimum vardır. Kalaslaru biter denilen çember ütüler veya bazen tabak tırnak metal plakalar ile korunmaktadır. İngiltere'de Kereste İskele panoları BS 2482 gereklerine uygun olmalıdır. ahşap, çelik veya alüminyumdan Decking sıra olarak kullanılır veya tahta laminat. De çalışma platformu için kartlarına yüzey ya da yumuşak olduğunu, aksi takdirde şüpheli sıradan panoları kullanılabilir rağmen, iskele altına yerleştirilen tek kalaslar var, başka bir tasarım bir kauçuk taban yapılır gibi scaffpad başka bir çözüm denir bir taban plakası içinde kalıp onlarla tek kalaslar yerine daha fazla para maliyet split herhangi bir yere adapte çünkü bu zeminde koymak için çok yararlıdır.

Boru Kelepçeleri birlikte tüpler tutmak parçaları vardır. dik açılı Boru Kelepçeleri, Boru Kelepçeleri ve döner Boru Kelepçeleri putlog: En sık görülen iskele Boru Kelepçeleri denir, üç temel tipi vardır. tüpler sonu ya da (buna spigots) ortak iğne sonuna kol Boru Kelepçeleri ikisi bir arada veya kullanılan katılmak için. Sadece doğru açı Boru Kelepçeleri ve döner Boru Kelepçeleri bir 'yük taşıyan bağlantısı' olarak tüp düzeltmek için kullanılabilir. Tek Boru Kelepçeleri taşıyıcı Boru Kelepçeleri değildir ve hiçbir tasarım kapasitesi var.

Diğer ortak malzemeler, kravat çapa bağları, cin jantlar açığa vb kaplama, taban plakaları, merdivenler, ipler lnclude

metrik ölçümler rağmen birçok scaffolders ölçmek tüpler ve emperyal birimlerinde panoları verilmiştir. aşağı 13 ft aşağı 21 metre ve panolardan tüpleri ile.

Bambu iskele yaygın Boru Kelepçeleri olarak deniz mili içine bağlı naylon kayışlar, Hong Kong kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder